Bakgrund

Hur kommer man egentligen på tanken att göra 50 stycken studiebesök hos 50 stycken olika yrken, utan att veta ifall det kommer att generera några pengar, utan att veta ifall det är någon annan som är intresserad utav att följa det, utan ja egentligen någon närmare eftertanke än den gedigna nyfikenheten som ständigt infinner sig hos mig?

Allting startade egentligen för 6 år sedan då jag bodde i Kanada och kom över en bok som hette ”One week job”, där författaren Sean prövade på att jobba med olika yrken runt hela Kanada under en vecka och fick en väldigt stor publicitet kring detta. Då slog det mig att något sådant skulle jag också vilja göra och sedan har det legat och grott i mitt bakhuvud fram tills nu. Då kom jag på tanken att jag istället kan göra studiebesök, studiebesök för att få en snabb inblick i någon annans vardag och få en crash course i andra yrken.

Jag kommer ihåg när jag för några månader sedan satt på ett café i Lima, Peru och lade ut en fråga på Facebook angående om det var någon som skulle vilja ta emot mig på deras jobb. Responsen blev mycket större än vad jag hade väntat mig och jag insåg att det faktiskt fanns ett intresse hos människor att visa upp sin vardag för andra. Förutom att jag själv ville få ny kunskap från alla dessa studiebesök visste jag på något sätt att jag ville dela med mig utav mina erfarenheter via sociala medier, skriva om det, visa bilder och skapa en dialog om varje yrke. Tankarna malde på och till slut var konceptet ett faktum. ”Studiebesökaren – 50 yrken, 50 studiebesök” hade fötts.

Det ska bli en fantastisk resa att göra och jag hoppas att ni följer med mig på resan.