Hur svårt kan det vara?

on

Det är fascinerande, jag har än så länge gjort sex stycken studiebesök och jag märker att jag inför vissa utav dem har tänkt tanken:

”Hur svårt kan det vara?”

Jag märker själv att jag besitter så oerhört mycket fördomar mot vissa yrken. Fördomar om hur svårt eller enkelt någonting är baserat på dess namn. Jag blir därför glad när jag kommer till studiebesöket och gång på gång blir överbevisad att det finns såklart en gedigen yrkeskunskap bakom varje yrke. Mitt ”hur svårt kan det vara” neutraliseras och insikten om att alla yrken har sina färdigheter och kompetenser växer sig starkare.

Det är dessa färdigheter som jag vill ta och sprida vidare för att du ska kunna tänka ur ditt eget perspektiv. Vad är det just du är bra på, vad är det just du har för yrkesfärdigheter? För att sedan ställa dig frågan vad du kan lära dig utav andra yrken. Vad kan du t.ex lära dig utav en trädgårdsmästare? Smyckesdesigner? Sopgubbe?

Var öppen för ny kunskap och inse att du har något att lära ifrån alla.!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *