Inte konstigt om jag hade varit journalist

Den vanligaste reaktionen jag har fått ifrån människor som inte känner mig när jag presenterar det här projektet är ”jaha okej, men vad pluggar du då”. Nej ni förstår, jag pluggar inte utan det är ett helt eget initiativ för att skapa kunskap och öka förståelsen för varandra i Sverige. Det blir tyst och jag ser ansiktsuttrycken på den jag pratar med som att jag ska fortsätta att förklara.
Så här är det varje gång. Jag funderar på om det skulle vara skillnad ifall jag skulle presentera mig som journalist eller reporter (vad är förresten skillnaden mellan dessa två) som gör 50 studiebesök hos 50 olika yrken för att sen skriva en bok utifrån mina upplevelser. Är det en mindre konstig grej? Skulle människorna som jag då pratar med kunna placera in mig i ett fack om vad det är jag gör och vem jag faktiskt är?
Men än så länge kommer jag fortsätta att presentera mig som en helt vanlig person som bara är väldigt nyfiken och kunskapstörstig och som vill berätta och dela sina upplevelser och tankar med omvärlden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *