Konsten att våga fråga

on

Idag har jag varit på något som heter ”Start-up Grind”, vilket är en föreläsningsserie där de bjuder in en person att tala och sedan är det lite nätverkande mingel efteråt.

Idag var det Annie Lööf som var där och talade och blev intervjuad. Jag visste vad jag ville när jag var där, jag vill fråga Annie om jag kunde få göra studiebesök hos henne. Studiebesök hos yrket riksdagspolitiker och även partiledare. Några timmar innan jag gick till eventet lade jag upp en bild på instagram där jag taggade Annie och skrev att jag skulle fråga henne om det var möjligt att göra ett studiebesök på riksdagen.

När hennes intervju var klar hade jag hunnit bli väldigt nervös, skulle jag få något tillfälle att fråga henne, och skulle jag faktiskt våga fråga Annie om ett studiebesök och hur skulle hon reagera?

Efter att många personer hade tagit bild med henne var det till slut min tur att prata med henne och jag frågade om det fanns någon möjlighet att göra ett studiebesök, hon kollade lite konstigt innan hon sken upp och sa:

”Ja, men det är ju du, Studiebesökaren, vad roligt”

Fortsättning på den här historien kommer ni att få veta vid ett senare tillfälle.
Jag lärde mig från mitt senaste studiebesök med fotografen Jonas Borg att satsa så högt du bara kan för att sen hoppa neråt. Utav 349 riksdagsledamöter så satsade jag på den som jag helst skulle vilja göra studiebesök hos, och ja det verkar slå bra ut.

Vad skulle hänt om jag inte vågat fråga? Vad skulle hänt om jag inte vågat satsa högt? Tack Jonas för insikten och dina klokheten.

Sov gott.

2 kommentarer Lägg till

  1. Emelie skriver:

    Meeen! Grymt! Jag hoppas verkligen att hon sa ja, och är det någon av politikerna som skulle göra det så känns det ju som Annie. Jag ser mycket fram emot att få följa med dig i din resa!

    1. Erik skriver:

      Härligt, tack så jättemycket, har tips och tankar på andra yrken som vore kul att se så får du gärna höra av dig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *