Det handlar om att komma i flow. Eller?

 

Idag har jag varit på studiebesök hos en frilansfotograf. Det är intressant, jag frågade honom ”-när är ditt jobb som roligast.” Döm om min förvåning när han svarade att det är när det är som mest att göra, det ska levereras en bild hit samtidigt som jag ska göra den där grejen. Med andra ord när han kastar upp så många bollar i luften och faktiskt lyckas att fånga dem samtidigt.

Det mest fascinerande tycker jag är att det var exakt samma svar som jag fick ifrån Jannika när jag gjorde studiebesök som hotellreceptionist. Det roligaste hon visste i sitt jobb var när det kom massa folk samtidigt, när hon fick lösa problem efter problem och hantera olika gäster samtidigt.

Det som både Jonas och Jannika som representerar två helt olika yrken är det som beskrivs som ”flow” att komma i bra work-flow. (googla det och ni kommer hitta väldigt mycket forskning som har gjorts på att just komma/att vara i flow).  Det slår mig då, finns detta i alla yrken? Jag ska inte börja spekulera än då jag än så länge endast har sett likheten hos två stycken yrken. Men min resa fortsätter 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *