Reportage 5: Yrke – Sopgubbe

Vad är det egentligen som motiverar en sopgubbe? Vilka egenskaper krävs för att vara en bra sådan? Hur man blir man en sopgubb? Och är det verkligen okej att säga sopgubbe?

Jag vet inte hur länge yrket har funnits, vad tror ni? Men låt oss säga i modern tid, så länge det har funnits sopbilar så har det också funnits fördomar mot de som jobbar med att ta hand om våra sopor, varför är det så? Vad är de som skapar dessa fördomar?

Hur som haver, de är inte det som jag ska fokusera det här reportaget om, utan snarare om min upplevelse då jag fick följa med två stycken sopgubbar på deras runda inne i centrala Stockholm. Under en dag gjorde jag studiebesök på företaget RenoNorden.

Vi lämnar kontoret och parkeringen 05.45 och då är vi till och med sist ut utav alla bilar för att vi fastnade i ett samtal om mitt projekt. Jag har blivit placerad i en bil tillsammans med Peter och Dagge 2 stycken oerhört rutinerade herrar som har många år på nacken.

Text under bearbetning 19/7 2016…

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *