Vad är ett bra Studiebesök?

on

Hur går det med Studibesökaren?!

Sedan jag nämnde att jag skulle börja med det här projektet har jag fått väldigt mycket frågor och den vanligaste frågan jag får är:  ”hur går det?”

Jag funderar lite, men blir ofta osäker på vad jag ska svara. Vad är det egentligen att det går bra att göra studiebesök? Att jag får ut den kunskapen som jag faktiskt hade förväntat mig? Men jag gör ju studiebesöken för att lära mig mer om något som jag inte vet någonting om och kan jag då ha förväntningar.

Kanske är de det som ett bra studiebesök handlar om, att jag känner att jag har fått nya insikter om vad dem gör på just det yrket. Det som jag också tycker är väldigt intressant och jag kommer på mig själv att tänka tillbaka på efter studiebesöken är de samtalen jag får när jag sitter och spelar in podcasten. (Ja jag vet, de har inte publicerats än men kommer att göra det inom kort, så håll till godo) Så dessa inser jag också blir en avgörande faktor för vad är ett bra studiebesök.

För att summera det hela så skulle gör jag en liten wrap-up

Nästa gång jag får frågan hur går det med studiebesökaren och jag svarar bra så väger jag bland annat in dessa faktorer.

  • nya insikter och kunskaper om yrket
  • samtalet med representanterna från yrket
  • Känslan som jag har när jag går därifrån

Är det några andra frågor jag bör väga in när jag svarar på om det går bra eller inte?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *